Projekt SAFE-ORGfood
Kierownik studiów prof. SGGW Joanna Trafiałek była koordynatorem niedawno zakończonego międzynarodowego projektu SAFE-ORGfood „Transnational Quality Education for Organic Food Safety” finansowanego z Erasmus+ Partnerstwa Strategiczne.
Spotykaliśmy się, dyskutowaliśmy i współpracowaliśmy przez ponad dwa lata, aby opracować innowacyjne, użyteczne i praktyczne materiały dydaktyczne o HACCP i bezpieczeństwie żywności.
Korzystamy z tych materiałów na naszych studiach podyplomowych.
W projekcie brało udział 5 partnerów: Polska – Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Niemcy – University of Applied Sciences (MUAS), Estonia – Estonian University of Life Sciences (EMU), Włochy – Università degli Studi della Tuscia (UNITUS), Chorwacja – The University of Zagreb (UNIZG).
Wejdź na stronę projektu (safe-orgfood.eu), a znajdziesz tam gotowe do wdrożenia księgi HACCP dla polskiego bigosu, włoskiej mozzarelli, chorwackiej oliwy z oliwek, niemieckiego jogurtu oraz estońskiego soku jabłkowego.
Obejrzyj prezentacje i filmy o HACCP w zakładach w Polsce i za granicą.
Przeczytaj raport o potrzebach producentów w zakresie bezpieczeństwa żywności. Dowiesz się, czego oni nie wiedzą, a my na naszych studiach podyplomowych nauczymy Cię wszystkiego co potrzebne, aby wspierać producentów i być wykwalifikowanym pracownikiem w polskich i zagranicznych zakłdach.